Laddboxar är anpassade för att säkerställa en säker och effektiv laddningsprocess. De har inbyggda säkerhetsfunktioner som överströms- och överhettningsskydd för att skydda både bilen och laddningsutrustningen. Det ger dig trygghet och minskar risken för skador eller olyckor.
Laddboxar för elbilar erbjuder bekväm och snabb laddning hemma eller vid andra laddningsstationer. Med en laddbox kan du enkelt ansluta din elbil till elnätet och påbörja laddningen. Det sparar tid och gör det möjligt att ha en pålitlig och laddad bil varje gång du behöver den.
Laddboxar kan erbjuda olika funktioner och smarta möjligheter. Vissa laddboxar kan fjärrstyras via mobilappar, vilket gör det möjligt att övervaka laddningsstatusen, schemalägga laddningen eller anpassa laddningshastigheten. Det ger dig flexibilitet och kontroll över laddningsprocessen.
Laddboxar kan hjälpa dig att spara pengar och optimera din laddning. Vissa laddboxar har funktioner som lastbalansering, vilket innebär att de kan fördela och optimera laddeffekten baserat på tillgänglig elkapacitet i fastigheten. Det kan minska kostnaderna genom att undvika överbelastning av elnätet eller använda billigare el vid vissa tider.
Så nästa gång du överväger att skaffa en elbil, kom ihåg att en laddbox kan erbjuda bekväm, säker och optimerad laddning hemma eller vid andra laddningsstationer. Det är en investering i framtidens mobilitet och kan bidra till att minska beroendet av fossila bränslen och främja en hållbar och renare miljö.
Våra laddboxar erbjuder en mängd olika applikationer och funktioner som ger dig full kontroll över din elbilsladdning. Du kan övervaka statusen för din laddare, justera laddningseffekten och planera och anpassa din laddning enligt dina individuella behov - oavsett var du befinner dig. Genom att kombinera detta med lastbalansering kan du optimera laddningseffekten baserat på tillgänglig effekt i din fastighet och dra nytta av olika tjänsteleverantörer för att aktivera smart strömhantering. På så sätt kan du ladda din elbil när elpriserna är som lägst.
De flesta hemmaladdare är speciellt tillverkad och anpassad för de tuffa nordiska väderförhållandena. Den är utformad för att klara av även de mest extrema väderförhållandena utan att behöva extra skydd mot sol, regn, vind eller snö. Med sina säkerhetssensorer, IP54-klassificering och intelligent temperaturmätare är din hemmaladdare alltid dedikerad till att säkerställa din säkerhet, skydda din bil och tryggheten i ditt hem.
Laddboxen är konstant ansluten till antingen WiFi eller 4G, vilket ger dig oavbruten tillgång till de senaste funktionerna och uppdateringarna. Med den senaste tekniken integrerad kan du vara säker på att du alltid har tillgång till de bästa funktionerna. En hemmaladdare är inte bara smart, den är även lätt att använda och kan placeras var som helst. Dess design och kompakta storlek gör att den smälter väl in i fastigheten, och du kan i visa fall även välja färg på laddboxen för att matcha din personliga stil.
För att koppla in en laddbox behöver du tillgång till en strömkälla i närheten av den plats där laddboxen skall installeras. Kontrollera elanslutningens kapacitet så den kan hantera den extra belastning som laddningen av elbilen kräver. En villa har vanligtvis 16A - 25A och går att säkra upp om så behövs. Anlita oss för en korrekt installation och konfiguration av laddboxen för att säkerställa säkerheten.
AC laddning levererar ström i växelström och omvandlar strömmen från laddstationen till den växelström som behövs för att ladda bilens batteri. Detta är det vanligaste vid hemma laddning. DC laddning innebär att likström direkt överförs från laddstationen till bilens batteri. DC laddning använder högspänning (vanligtivs över 400V) för att möjliggöra snabb laddning. DC laddstationer är oftast tillgängliga på kommersiella laddplatser, ex bensinstationer. DC laddning ger betydligt snabbare laddning jämfört med AC laddning.
Detta kan variera på en del faktorer.
Effektkapacitet: Laddboxar finns i olika modeller med olika effektkapaciteter, vanligtvis uttryckt i kilowatt (kW). En vanlig effektkapacitet för hushållsladdboxar är mellan 3 kW och 11 kW, men det finns också mer kraftfulla laddboxar tillgängliga med kapaciteter på upp till 22 kW eller mer.
Laddhastighet: Laddhastigheten beror på både effektkapaciteten hos laddboxen och elbilen själv. Generellt sett kan du räkna med att ladda cirka 10-60 kilometer körsträcka per timme, beroende på bilmodell och laddboxens effektkapacitet. Snabbladdningsstationer med DC-laddning kan tillhandahålla betydligt högre laddhastigheter.
Laddtid: För att beräkna den totala elförbrukningen för att ladda din elbil med en laddbox multiplicerar du laddboxens effektkapacitet med laddningstiden. Till exempel, om du använder en 7 kW laddbox och laddar i 4 timmar, skulle den totala elförbrukningen vara 7 kW x 4 timmar = 28 kWh.
RR EL i Sverige AB
Adress: Muskötgatan 23, 254 66 Helsingborg
Org. nr: 559013-2980
Telefon: 010-55 18 101
E-post: info@rr-el.se